BALK en KBZON gaan samen verder als Vocalink

 

BALK en KBZON gaan samen verder als Vocalink

BALK en KBZON hebben groot nieuws: per 1 januari 2025 gaan deze twee korenbonden samen verder als stichting Vocalink!

 

Vocalink is er om zangers, zanggroepen en groepen die zang, instrumentale muziek en dans combineren, te inspireren. We ondersteunen hun vrijwilligers, bestuurders, dirigenten en artistiek leiders op allerlei gebied. Uiteraard sluit Vocalink zich aan bij Koornetwerk Nederland om samen met andere partners te werken aan een sterke koorsector.

 

Uitbreiding dienstverlening

Qua visie op de toekomst van de koorwereld zitten we als bonden al langer op één lijn. Ook qua grootte ontlopen we elkaar weinig. Wat ons betreft genoeg reden om die 'klik' samen handen en voeten te geven in Vocalink. Dankzij deze krachtenbundeling kunnen we als nieuwe organisatie onze dienstverlening uitbreiden, ook op het digitale vlak. Dat leidt onder meer tot:

  • een 'korenkaart' waarmee je snel contacten kunt leggen met andere koren over onderwerpen die in je omgeving spelen of voor gezamenlijke uitvoeringen
  • een app waarmee je veel zaken op je mobiel kunt opzoeken en die mogelijkheden biedt voor aanvullende services
  • uitbreiding van het aanbod van educatieve workshops, inspiratiedagen voor zangers en dirigenten op het terrein van muzikaal-inhoudelijke onderwerpen, en voor bestuurders op het gebied van ledenwerving, sponsoring, fondsenwerving en bestuurskracht
  • betere functionaliteiten op de website.

 

Niet alles zal op 1 januari 2025 al klaar of in gebruik zijn. We gebruiken de periode tot medio 2025 om onze services in te richten en gebruiksklaar te maken.

 

Bestuur en bureau

De stichting Vocalink krijgt een bestuur met leden die nu nog actief zijn in de besturen van BALK en KBZON. Voorzitter wordt Hilde Kauffman, Piet Roorda wordt vice-voorzitter, Hanze Bakker gaat als penningmeester aan de slag en Gwen Visser wordt algemeen bestuurslid. Daarnaast is er plaats voor nieuwe bestuursleden en wordt er een Raad van Advies opgericht met experts uit het veld.

De huidige medewerkers van BALK en KBZON gaan allemaal aan de slag bij Vocalink. Directeur van Vocalink wordt Ramon van den Boom en Rohan Poldervaart wordt artistiek leider. Op het servicebureau worden ze ondersteund door Léontine van Duin, Bianca van Dreumel en Jan van Deursen.

 

Contributie

Het lidmaatschap gaat voor BALK-leden automatisch over in dat van Vocalink. De contributie vanuit BALK gaat niet omhoog, al kan het nieuwe jaarbedrag wel iets hoger uitvallen omdat de BUMA-bijdrage - een component daarvan - wat stijgt. Dat geldt voor alle koren in Nederland en daar heeft Vocalink geen invloed op.
 

 


(Publicatiedatum: 14-10-2024)
 
Delen: